Sajtos süti
Fanney 2005.06.28. 23:16
Ha egy kis sós sütire vágysz, ami sajátkészítésű, irány a legközelebbi Spar vagy ilyesmi és ezeket ki ne felejds a kocsiból:(kb. 30 db.-ra) a tésztához: 35 dkg liszt, 12dkg vaj, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája. A tetejére: 2 tojásfehérje, 5dkg reszelt trapista sajt, 5 dkg reszelt parmezán sajt.
A liszet, a sót, a vajat és a szódabikarbónát összemorzsoljuk, majd beletesszük a tejfölt és a 2 tojássárgáját. Simára gyúrjuk, letakarjuk és betessztük a hűtőbe 1 órára dermedni. A hűtőből kivéve a tésztát lisztezett deszkán 8mm-1cm vasatagra kinyújtjuk, és formával kiszúrjuk. Sütőpapírral kibélelünk 1 tepsit és beletesszük a formákat. A formák tetejét megkenjük a már jól elkevert fehérjével és megszórjuk a sajtokkal. A sütőt 160 celsiusra állítjuk. A sütőben 20-25 percig sütjük. Ez is saját recept.
|