Töltött csirkemell
Flower 2005.06.28. 13:04
HOZZÁVALÓK:
4 csirkemellfilé
5 dkg spenót
3 paradicsom
4 szelet nyers sonka
őrölt bors
só
HOZZÁVALÓK:
4 csirkemellfilé
5 dkg spenót
3 paradicsom
4 szelet nyers sonka
őrölt bors
só
ELKÉSZÍTÉS
A csirkemelleket folpackra terítjük, és a lehető legvékonyabbra kiveregetjük. A spenótot megtisztítjuk, és 2 percig lobogó vízben főzzük (blansírozzuk), majd lecsöpögtetjük. A paradicsomokat meghámozzuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat felkockázzuk. A csirkemelleket külön-külön alufóliára tesszük, sóval, borssal meghintjük, 1-1 szelet sonkával befedjük, majd rátesszük a spenótot. A paradicsomkockákkal megszórjuk, és újrafűszerezzük. Szorosan feltekerjük, és alufóliába csomagoljuk. Gőzben puhára pároljuk. Tálaláskor levesszük az alufóliát, és a húst felszeleteljük.
Adhatunk mellé paradicsommártást, currymártást, paradicsomsalátát vagy fejes salátát.
|