Fűszeres csirkesaláta
Flower 2005.06.28. 13:09
HOZZÁVALÓK:
50 dkg darált csirkemell
1 fej saláta
1 citrom (leve)
1-1 evőkanál olaj
világos szójaszósz
koriander (apróra vágott)
menta (apróra vágott)
12 darab kesudió
őrölt bors
só
HOZZÁVALÓK:
50 dkg darált csirkemell
1 fej saláta
1 citrom (leve)
1-1 evőkanál olaj
világos szójaszósz
koriander (apróra vágott)
menta (apróra vágott)
12 darab kesudió
őrölt bors
só
ELKÉSZÍTÉS
A salátát megmossuk, megszárítjuk, a leveleit szétszedjük, és egy tálon szétterítjük. Wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és nagylángon, állandóan kevergetve megpirítjuk a darált csirkehúst, majd szűrőkanállal kivesszük, és a tálban várakozó salátára tesszük. A szójaszószt összekeverjük a citrom levével, kevés sóval, borssal, majd hozzáadjuk a koriandert és a mentát. Durvára vágjuk a kesudiót, és a csirkére szórjuk. Végül az egészet meglocsoljuk a fűszeres mártással. Köretnek rizst tálalhatunk mellé.
Variáció
Darált marhahússal ugyanígy elkészíthetjük.
|