Receptek : Csirkemell vörösboros mártással |
Csirkemell vörösboros mártással
Fanney 2005.06.28. 13:16
Ehez az ételspecialitáshoz ezekre lesz szükséged:
filézett csirkemell (személyenként 1-2 db.), tészta (személyenként 15-20dkg), vörösbor, 25 dkg vaj, só, bors.
Mosd meg a filézett csirkemellet és közben tegyél fel a tűzhelyre sózott vizett a legmagasabb hőfokon. Amíg a víz forrásnak indul sózd és borsozd a csirkemell mindkét felét. Tegyél fel egy serpenyőt a tőzhelyre és és tegyél bele 10 dkg vajat és rakd bele a csirkemelleket, de nehogy olajat is használj, mert a vaj hozza csak ki a csirkemell izét! Ha forrásnak indult a víz helyezd bele a tésztát és öntsd a vízre olajat. A tésztának kb 30 perc kell, hogy megpuhuljon,de rajta van a dobozon. Ha csirkemell mindkét oldala fehér készen vannak. A serpenyőben ahol a csirkét főzted tegyél bele 2 borospohárhyi bort és forrald fel és adagold hozzá a vajat. ha kellőképp összesűrűsödött tedd egy tálba és jól keverd össze. A tálalást rád bizom. Egyébként ez az én receptem, saját. Remélem ízlik ha nem nyugodtan panaszkodjatok a kritákba! Jó étvágyat!! A képen nem én vagyok!
|